Ιατρός 2017-10-02T12:07:03+00:00

Dr Ευφροσύνη Παπακωνσταντίνου

Διδάκτωρ Ιατρικής – Χειρουργικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νεάπολης Ιταλίας Federico ‖ Ολιστικός Παθολόγος –Ομοιοπαθητικός – Βελονίστρια Καθηγήτρια Ωτοβελονισμού G.S.A.T.N.στην Ιταλία Καθηγήτρια G.S.A.T.N. ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΤΑΛΙΑΣ (Μέλος της FISA-Μέλος της ICMART)

Γενικός Γιατρός – Βελονιστής – Ομοιοπαθητικός

Βιογραφικό

Η ιατρός Παπακωνσταντίνου Ευφροσύνη αποφοίτησε αποκτώντας τον τίτλο της διδάκτορος της Ιατρικής και Χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Νεάπολης της Ιταλίας Federico II, προτύπου Ιατρικού Πανεπιστημίου.

Απέκτησε μετά από αυστηρές εξετάσεις την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος από το Ιταλικό κράτος στο πανεπιστήμιο της Νάπολης και κατά τον επαναπατρισμό της στην Ελλάδα εγγράφηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, πήρε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά κριτήρια στην Ελλάδα και έκανε την υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό) στο κέντρο υγείας ΓΥΘΕΙΟΥ, με έδρα την Πετρίνα Λακωνίας, όπου και υπηρέτησε πάνω από 1 χρόνο.

Εκπαιδεύτηκε ως ειδικευόμενη της Ειδικής Παθολογίας για 1,5 χρόνο στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι και τελείωσε την εκπαίδευσή της στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου υπηρέτησε για 3,5 χρόνια.

Παράλληλα με την παρακολούθηση της ειδικότητος έκανε 2 χρόνια εντατικών σπουδών στην Ομοιοπαθητική, σε Ειδικό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που θέσπισε ο Γιώργος Βυθούλκας με τους καλύτερους ιατρούς – συνεργάτες – εκπαιδευτές στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ. Στο τέλος της εκπαίδευσης έγιναν αυστηρές εξετάσεις, τις οποίες η ιατρός πέρασε με επιτυχία και έλαβε τον «Ειδικό Τίτλο Σπουδών».

Παράλληλα φοίτησε, παρακολουθώντας τα διετούς διάρκειας μαθήματα της Σχολής βελονισμού στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου PEACE andDEVELOPMENT του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και έλαβε το αντίστοιχο «ΔΙΠΛΩΜΑ ΒΕΛΟΝΙ­ΣΜΟΥ».

Το 2000 παρακολούθησε διετές πρόγραμμα Ομοτοξικολογίας, Ομοιοσινιατρικής υπό του καθηγητού Massimo Melleli Roia υπό την αιγίδα Nobile ColleggioItaliano. Το 2010 απέκτησε το Δίπλωμα Αισθητικού Βελονισμού από την Dr Radha Thambirajah (Κίνα), καθηγήτρια και συγγραφέα συγγραμμάτων με θέματατοσο τον παραδοσιακο βελονισμο,οσο καιτον αισθητικο βελονισμο . Μετεκπαιδεύτηκε στην Ομοτοξικολογία και ειδικεύτηκε σε τεχνικές διάγνωσης μέσω συσκευών ανίχνευσης κατά VOLL (EAV). Τη χρονική περίοδο 2011-2012 συμμετείχε σε διετές πρόγραμμα φοίτησης Ωτοβελονισμού του Καθηγητή Giancarlo Bazzoni υπό την αιγίδα της G.S.A.T.N. (Διεθνής Σχολή Εκπαίδευσης Ωτοβελονισμού), αναγνωρισμένη από την ICMART (διεθνής φορέας Βελονισμού).

Παρακολούθησε και εκπαιδεύτηκε στην Εφαρμοσμένη Κινησιολογία απο τον Dr. Oleg Suhorukov (Αθήνα, Νοέμβριος 2015 – Απρίλιος 2016).

Είναι συνεργάτης του καθηγητή, καθηγήτρια της G.S.A.T.N. της Ιταλικής σχολής για την Ιταλία και την Ελλάδα που είναι μέλος της FISA και συμμετέχει έχοντας την επιστημονική επιμέλεια όλου του προγράμματος και της εκπαίδευσης των ιατρών στον ωτοβελονισμό, υπό τον Giancarlo Bazzoni. Τα τελευταία χρόνια παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια πάνω στην διάγνωση και τις θεραπευτικές τεχνικές του βελονισμού,με καθηγητρια την RandaTambirajah. Το 2008 παρακολούθησε τις εργασίες του 5ουΠανελλήνιου Συνέδριου Μελισσοθεραπείας. Τον Μάρτιο του 2009 παρακολούθησε σεμινάριο πάνω στις ειδικές τεχνικές μελισσοθεραπείας και βελονισμού με δηλητήριο της μέλισσας, όπου και απέκτησε πιστοποιητικό εκπαίδευσης 2ου επιπέδου από τον καθηγητή Roc Domerego, καθηγητή βιολογίας της ιατρικής, σχολής Βρυξελλών και προέδρου της European Apitherapy και του Dr Theodore Cherbulier, προέδρου της Apitherapy Commissionτης APIMONDIA .

Τον Μάιο του 2010 παρακολούθησε ειδικό σεμινάριο της Radha Thambirajah “Acupunturein Pain Relief” «ειδικές βελονιστικές τεχνικές για την ανακούφιση του πόνου». και τον Οκτώβριο του 2010 το ειδικό σεμινάριο της Radha Thambirajah με θέμα Acupunturein Psycosomatic Disorders” (βελονισμός στα ψυχοσωματικά νοσήματα». Τον Ιούνιο του 2011 στην Κύπρο παρακολούθησε το σεμινάριο του Giancarlo Bazzoni «Ωτοβελονισμός σε προβλήματα πόνου του μυοσκελετικού συστήματος». Τον Ιούνιο του 2011 παρακολούθησε το σεμινάριο της Radha Thambirajah πάνω στις «Διαγνωστικές Τεχνικές της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής». Έχει παρακολουθησει διεθνή συνέδρια:

Διεθνές συνέδριο του Βελονισμού (Θεσσαλονίκη, Μάιος του 2009).

Διεθνές συνέδριο της Ιριδολογίας (Αθήνα, Οκτώβριο του 2010).

Διεθνές συνέδριο 1st MeCan (Αθήνα, Σεπτέμβριος του 2014).

Διεθνές συνέδριο 2nd MeCan (Σαρδηνία, Σεπτέμβριος του 2016).

Πανελλήνιο συνέδριο της Ομοιοπαθητικής το 2009, όπου ήταν και ομιλήτρια με θέμα «Φυτοθεραπεία – Αρωματοθεραπεία – Μελισσοθεραπεία, οι τρεις σωματοφύλακες στο πλευρό της Ομοιοπαθητικής».

Συμμετείχε σε οργανώσεις, εκδηλώσεις, συνέδρια, όλα τα τελευταία χρόνια, συχνά ως ομιλήτρια για τα κύρια θέματα της φυτοθεραπείας και αρωματοθεραπείας σε πανελλήνιο επίπεδο.

Συγγραφέας πολλών άρθρων από το 2000 για την εναλλακτική ιατρική

Συνεντεύξεις της από το 2000 έχουν κυκλοφορήσει σε περιοδικά, όπως το Αρμονία, Υγεία Οικολογία, MarieClaire, Elle, Prevention, Men’sHealth, YANG, αλλά και τηλεοπτικές συνεντεύξεις στο extraChannel, στο CreteTV, στο SunnyChannel, όπου τελευταία έκανε μία σημαντική συνέντευξη με την εξαίρετη δημοσιογράφο Εύα Ντελιδάκη.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια εναλλακτικής ιατρικής και έχει προσπαθήσει να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της στους ενδιαφερόμενους γιατρούς, μέσα από την πείρα και την ερευνητική πορεία πάνω στην δυνατότητα εφαρμογής των συνδυασμένων τεχνικών, που είναι και το κύριο όπλο στην φαρέτρα της. Παράλληλα είναι από τους ερευνητές που προσπαθούν να εξηγήσουν την δράση και εφαρμογή των εναλλακτικών ιατρικών υπό το πρίσμα της κλασικής ερμηνείας προσέγγισης, μέσω της δράσης της ψυχονευροενδοκρινοανοσολογίας και του αυτόνομου νευρικού συστήματος συμπαθητικού – παρασυμπαθητικού, όπου κατά την γνώμη της είναι και το παγκόσμιο κλειδί ερμηνείας και προσέγγισης, που θα κάνει τις εναλλακτικές τεχνικές πιο προσφιλείς και κατανοητές.

Διετέλεσε πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του 1ου Παγκόσμιου Συνεδρίου MeCAN, on Auricul Neuromodulation (ωτοβελονισμός), Σεπτέμβριος 2014, Αθήνα.

Έχει συμμετάσχει σε εργασίες και κλινικές δημοσιεύσεις άρθρων κατά την εκπαίδευσή της ως ειδικού παθολόγου με θέμα όπως ο πόνος στον καρκίνο του μαστού, ειδικές τεχνικές για αντιμετώπιση και προβλήματα φλεβών, που ανακοινώθηκαν και συμμετείχαν στα ανάλογα συνέδρια.

Έχει κάνει μεταφραστική δουλειά σε σεμινάρια και συνέδρια πάνω στην ιατρική, κυρίως από την Ιταλική.

Μιλάει Ιταλικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Εξειδίκευση

Ωτοβελονισμός
Αισθητικός Βελονισμός
Μεσοθεραπεία
Φαρμακευτικός Βελονισμός
Οποιοπαθητική
Ομοτοξικολογία
Φυτοθεραπεία
Αρωματοθεραπεία

Κλείστε Ραντεβού

Το Ιατρείο μας λειτουργεί στο Παλαιό Φάληρο στην οδό Aχιλλέως 7-9 (απέναντι απο την στάση Μουσών του τραμ).
TK 17562, Τηλέφωνο: 2107517837-6937066638