Φυτοθεραπεία

Φυτοθεραπεία 2018-02-09T11:45:58+00:00

Project Description

Φυτοθεραπεία

Φυτοθεραπεία είναι η χρήση των φυτικών παραγώγων για θεραπευτικούς σκοπούς. Το 80% του πληθυσμού της ανθρωπότητας χρησιμοποιεί κοινά φυτά για να θεραπεύσει πολλά συνηθισμένα νοσήματα. Επιπροσθέτως, το 30% των σύγχρονων θεραπευτικών σκευασμάτων προέρχονται από φυτικές πηγές. Τα φυτά έχουν χρησιμοποιηθεί ασφαλώς και επαρκώς για περισσότερο από 5.000 χρόνια. Ωστόσο, το Δυτικό Ιατρικό σύστημα δεν έχει ενθαρρύνει επαρκώς την επιστημονική τεκμηρίωση της θεραπευτικής επάρκειας των φυτικών σκευασμάτων, με αποτέλεσμα το κοινό να γνωρίζει σχετικά λίγα πράγματα.
     
Αποτελεί πανάρχαια τέχνη, γνώση και επιστήμη που είχε πάντα ολιστική προσέγγιση, λαμβάνοντας υπ’ όψη ψυχή, σώμα και πνεύμα βοηθώντας τον άνθρωπο και στα τρία επίπεδα.

Η χρήση των φυτών για θεραπευτικούς λόγους είναι παγκόσμια και πανάρχαιη όπως και η ίδια η ιατρική.

Αρχαιολόγοι έχουν βρει ίχνη πολλών φυτών γνωστής ιατρικής αξίας σε μέρη και τόπους Παλαιολιθικών ανθρώπων.

Παρ’ όλες τις πολύπλοκες μεθόδους της μοριακής βιοχημείας και την πολυπλοκότητα των χημικών φαρμάκων, κανένα προϊόν έρευνας δεν μπορεί να αντικαταστήσει το βιοχημικό εργαστήρι της φύσης σε ένα και μοναδικό φυτό.
         Τα τελευταία 25 χρόνια, ουσίες όπως η διγοξίνη, η κολχικίνη, η μορφίνη και άλλες είναι ευρέως φαρμακευτικά διαδεδομένες, προερχόμενες όλες από φυτά. Η φαρμακογνωσία, η επιστήμη που μελετά τα φυσικής προέλευσης φάρμακα, παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της έρευνας της φαρμακοβιομηχανίας για φαρμακευτικές ουσίες φυτικής προέλευσης.

Ας δούμε τις χρήσεις ενός φυτού του“Hypericum Perforatum”,(βαλσαμόχορτο).
1.    Δίδεται στην θεραπεία μέτριας κατάθλιψης, έχει πάρει έγκριση και συνταγογραφείται,     
α) άρα, από ένα φυτό – δράση στον ψυχισμό.
 2.    Το ίδιο φυτό σε ομοιοπαθητικό παρασκεύασμα χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση νευραλγικών πόνων και αποκατάσταση νευρικών βλαβών (βλ. ατυχήματα σπονδυλικής στήλης, παρέσεις κλπ).
 β) δράση από το ίδιο φυτό σε νευρολογικό επίπεδο.
 3.    Περιέχει την υπερικίνη, γνωστή για τις αντιϊκές της ιδιότητες στην αντιμετώπιση ιογενών λοιμώξεων σε μεγαλύτερη βέβαια δοσολογία
 γ) άρα δράση από το ίδιο φυτό και σε ανοσολογικό επίπεδο.     
4.    Σαν φυτοθεραπευτικό σκεύασμα χορηγείται στην αντιμετώπιση του πόνου, σαν έμβρεγμα σε λάδι στην αντιμετώπιση του πεπτικού έλκους και στην αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων, κάψιμο, επούλωση πληγών.
 Σκεφτείτε: 3 ή 4 σε 1.
Τι τεράστια οικονομία άραγε στη φύση; Σώμα – ψυχή – νους.
Είναι πολύ απλό να το σκεφτείτε. Αλλά παρατηρήστε ότι η δράση του είναι επίσης:
 neuro – eudocrino – immunology
 νεύρο – ενδοκρινολογικό – ανοσολογικό
καλύπτοντας ένα τεράστιο θεραπευτικό φάσμα.
Η φυτοθεραπεία ήταν και ισχυρή πεποίθηση του Ιπποκράτη, που διατυμπάνιζε ότι δεν υπάρχει ασθένεια για την οποία η φύση να μην έχει δώσει μια απάντηση, φτάνει να ψάξουμε να την βρούμε. Να γιατί οι επίσημες έρευνες των φαρμακευτικών εταιρειών που θέλουν να σέβονται τον εαυτό τους όλο και περισσότερο στρέφονται στην εξερεύνηση θεραπευτικών ουσιών από τη Φύση.

  VIDEO

  ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτερα – Πεμπτη 5:00μμ – 8:00μμ

  2107517837 – 6937066638

 ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ

Κλείστε Ραντεβού

Το Ιατρείο μας λειτουργεί στο Παλαιό Φάληρο στην οδό Aχιλλέως 7-9 (απέναντι απο την στάση Μουσών του τραμ).
TK 17562, Τηλέφωνο: 2107517837-6937066638