(Blood test) Διάγνωση μέσω ειδικού μικροσκοπίου – Ανάλυση της εικόνας του αίματος in vivo

(Blood test) Διάγνωση μέσω ειδικού μικροσκοπίου – Ανάλυση της εικόνας του αίματος in vivo 2017-07-27T15:54:30+00:00

Project Description

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ (INVIVO) ΜΕ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥ ΠΕΔΙΟΥ

Η εξέταση αναπτύχθηκε και περιγράφηκε από τον Prοf.Dr.G. Enderleinκαι δίνει την δυνατότητα να αποδειχθούν ζωντανά, οι συσχετισμοί που υπάρχουν μεταξύ παρασίτων , βακτηριδίων και μυκήτων, που συμβιώνουν στο αίμα, με την ύπαρξη χρόνιων ασθενειών που δημιουργούνται εξαιτίας της ανισορροπίας των ενδοβιόντων μικροοργανισμών, οι οποίοι μπορούν να μεταμορφωθούν σε παθολογικούς παράγοντες εξαιτίας του ότι αυτό τους επιτρέπεται λόγω της ανάπτυξης ιδανικού περιβάλλοντος εντός του αίματος, πράγμα το οποίο καθορίζεται από την οξέο -βασική ισορροπία του αίματος, από το περιεχόμενο των πρωτεϊνών και από το επίπεδο στοιχείων που βρίσκονται σε ίχνη εντός του αίματος.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΞΕΤΑΣΗ
Η εξέταση γίνεται παίρνοντας αίμα από το δάχτυλο του ασθενούς με έναν απλό και ανώδυνο τρόπο όπως ακριβώς γίνεται το τσίμπημα για την εξέταση σακχάρου σε έναν διαβητικό.
Το αίμα τοποθετείται σε ένα πλακάκι καλύπτεται με μια καλυπτρίδα και τοποθετείται προς εξέταση στο μικροσκόπιο ζωντανά χωρίς καμία χρώση .
Η μικροσκοπία σκοτεινού πεδίου μας δίνει εικόνες όμορφες και υποβλυτικές , πραγματικά χρήσιμες για την παρατήρηση βακτηριδίων , μυκήτων και μικροοργανισμών, που αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να δούμε.
Φανταστείτε μια μαύρη επιφάνεια όπως εκείνη ενός τραπεζιού από μαύρη λάκα που πιθανώς είναι ελαφρά σκονισμένη. Εάν την παρατηρήσουμε στο φως του περιβάλλοντος αυτή θα φαίνεται εντελώς καθαρή , εάν όμως την παρατηρήσουμε όταν ο ήλιος την φωτίζει πλάγια τότε θα διαπιστώσουμε την ύπαρξη σκόνης, που ως δια μαγείας αντανακλά σαν να έχει δικό της φως.
Το μικροσκόπιο συνδέεται με μια κάμερα και ένα videoprojectorπου επιτρέπει την παρακολούθηση και την καταγραφή της εικόνας στον υπολογιστή. Πρόκειται για μια μέθοδο ανάλυσης ζωντανού αίματος.
Δίνει σημαντικές πληροφορίες πάνω στο εσωτερικό περιβάλλον του οργανισμού το οποίο αντανακλάται στην λειτουργία, την κατάσταση, την εμφάνιση των κυττάρων του αίματος . Παρατηρείται δυνητική ανάπτυξη μικρών δομών (ενδοβιοτικοίμικροοργανισμοί) σε δομές πιο σύνθετες ( βακτήρια ή στάδια προηγούμενα των μυκήτων ).
Η μικροσκοπία σκοτεινού πεδίου μας αποκαλύπτει τις αλλαγές της λειτουργικότητας των κυττάρων του αίματος, που πολλές φορές προηγούνται μιας παθολογίας και συμπληρώνει την γενική κλασική αιματολογική εξέταση, δίνοντας μας περεταίρω πληροφορίες πάνω σε ανοσολογικά προβλήματα, κατάσταση και ποιότητα του πλάσματος .
Μπορούμε να παρατηρήσουμε την κατάσταση της ζωτικότητας του αίματος, την αντίσταση των ερυθρών και λευκών αιμοσφαιρίων και των θρομβοκυττάρων. Μπορούμε να πιστοποιήσουμε ενδείξεις για την παρουσία προβλημάτων που συνδέονται με το έντερο με την λέμφο ,αδυναμίες του ανοσοποιητικού συστήματος ,τάση για αλλεργία και γενικώς κατάσταση τοξίνωσης του οργανισμού.Αυτή η τεχνική μας δίνει περαιτέρω πληροφορίες για:
Έλεγχο διαστάσεων και μορφή των ερυθροκυττάρων καθώς και την κατάσταση της οξυγόνωσης τους
Διάκριση παρουσίας μικροοργανισμών συμβιωτικών ή παρασίτων
Κατάσταση της μεμβράνης των ερυθρών αιμοσφαιρίων
Κινητικότητα των ουδετερόφιλων – πολυμορφοπύρηνων κυττάρων
Ζωτική αντίσταση του αίματος
Παρουσία μεταβολικών τοξινών
Παρουσία μυκήτων ή βακτηρίων
Κατάσταση οξείας ή χρόνιας φλεγμονής
Η εξέταση διαρκεί 20-30 λεπτά. Η όλη εξέταση καθότι εγγράφεται μπορεί να δοθεί στον ασθενή με ένα στικάκι για το αρχείο του. H διαδικασία επαναλαμβάνετε μετά την λήψη θεραπείας και οδηγιών ανά μήνα, οπότε παρακολουθείται η κατάσταση της εξέλιξης του ασθενούς μέσω της ζωντανής εικόνας του αίματος έτσι ώστε να καθοδηγείται ο ιατρός ώστε να αποφασίζει την κατάλληλη αγωγή για την επιτυχία πλήρους θεραπείας, εξισορρόπησης και αποτοξίνωση του ασθενούς . Η αλλαγή της εικόνας του αίματος που φυσικά συνοδεύεται και από καλύτερη κατάσταση της γενικής υγείας του ασθενούς είναι η πιο περίτρανη απόδειξη μιας επιτυχημένης θεραπείας . Έτσι διαπιστώνεται σταδιακά και από τον ίδιο τον ασθενή πόσο σημαντικό είναι για την υγεία του να ακολουθεί και να συμμορφώνεται με τις κατάλληλες οδηγίες του ιατρού, ώστε να αντιμετωπιστούν επιλυθούν με ριζικό τρόπο τα προβλήματα του.

  VIDEO

  ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτερα – Πεμπτη 5:00μμ – 8:00μμ

  2107517837 – 6937066638

 ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ

Κλείστε Ραντεβού

Το Ιατρείο μας λειτουργεί στο Παλαιό Φάληρο στην οδό Aχιλλέως 7-9 (απέναντι απο την στάση Μουσών του τραμ).
TK 17562, Τηλέφωνο: 2107517837-6937066638