Θεραπευτική διατροφή Και αποτοξίνωση

Θεραπευτική διατροφή Και αποτοξίνωση 2018-02-09T11:45:03+00:00

Project Description

Διατροφή και Αποτοξίνωση

Η διατροφή χρησιμοποιείται σαν μέρος της θεραπευτικής προσέγγισης για τη θεραπεία οποιασδήποτε παθολογικής κατάστασης, καθώς όπως έλεγε και ο Ιπποκράτης στη γνωστή ρήση του «το φάρμακό σου είναι η τροφή σου και η τροφή σου το φάρμακό σου».

Μ’ αυτή τη λογική προσέγγιση εκτιμάται ο ασθενής, ελέγχονται όλοι οι παράμετροι όπως, το βάρος του σώματος, η ορμονική του κατάσταση, η κατάσταση του pH του οργανισμού του, η κατακράτηση ή όχι υγρών στο σώμα, η ύπαρξη ή όχι παχυσαρκίας, η θερμοκρασία του, η γλυκαιμία του, η αντίσταση στην ινσουλίνη, η νεφρική λειτουργία, η ψυχολογική του κατάσταση, οι διατροφικές του συνήθειες – ελλείψεις, η ύπαρξη υπερχοληστεριναιμίας, δυσλιπιδαιμιών ή διαβήτη και πραγματοποιείται ειδικό τεστ για τον έλεγχο των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων. Μέσω του τεστ ανιχνεύεται η ύπαρξη τοξικότητας από βαρέα μέταλλα, η ύπαρξη παρασιτοκτόνων ή άλλων επιβαρυντικών παραγόντων. Γίνεται συνολική εκτίμηση και λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό, την κλινική κατάσταση του ασθενούς και τις υπάρχουσες παθολογίες, διαμορφώνεται ένα ειδικό πρόγραμμα το οποίο περιέχει τις εξής φάσεις:

1η φάση:

Καθαρισμός του αίματος μέσω αποβολής τοξινών αλλάζοντας την ποιότητα του πλάσματος, δηλαδή αποτοξίνωση η οποία στοχεύει πρώτον στη μεταβολή της ποιότητος των υγρών του σώματος, που ως γνωστόν αποτελούν το 75% της σύστασης του ανθρώπινου οργανισμού, συγχρόνως προσπάθεια αποβολής του 15% των λιποδιαλυτών τοξινών και ένα 10% των τοξινών που οφείλονται σε τροφικές δυσανεξίες, προσδοκώντας στη βελτίωση των ενζυματικών συστημάτων του οργανισμού και στην καλύτερη λειτουργία του ενδοκρινικού και του νευρικού συστήματος. Αυτό επιτυγχάνεται με τη θέσπιση κατάλληλης διατροφής, αφού έχουμε ελέγξει με ειδικό τεστ τις διατροφικές δυσανεξίες του οργανισμού, με ειδικές οδηγίες αλκαλοποίησης του pH του σώματος και πόση κατάλληλου νερού, ώστε να γίνεται σταδιακή κάθαρση – αποτοξίνωση των υγρών του σώματος. Η όλη διαδικασία παρακολουθείται μέσω του bloodtest(απευθείας έλεγχος του αίματος του ασθενούς με κατάλληλη λήψη και μελέτη στο μικροσκόπιο, όπου διαπιστώνεται η ποιότητα των ερυθρών και των λευκών αιμοσφαιρίων, η ύπαρξη μικροβίων, μυκήτων και παρασίτων και η ποιότητα του πλάσματος). Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται σε όλα τα στάδια και έτσι τόσο ο ιατρός όσο και ο ασθενής βλέπουν απτά τις αλλαγές και τις βελτιώσεις της προσπάθειάς τους με τα ίδια τους τα μάτια, μέσω της εικόνας του αίματος σε ηλεκτρονική μορφή. Διατηρείται κατ’ αυτόν τον τρόπο ένα ενημερωμένο ψηφιακό αρχείο διαθέσιμο προς τον ασθενή.

2η φάση:

Καθαρισμός του γαστρεντερικού συστήματος με στόχευση την αποβολή των τοξινών (βακτήρια, μύκητες, παράσιτα). Ο γαστρεντερικός σωλήνας περιέχει το λεγόμενο microbiota, που είναι όλο το σύστημα, που περιέχει την εντερική χλωρίδα, ένα τεράστιο λειτουργικό, όπως θεωρείται πια, όργανο, που έχει τη δυνατότητα παραγωγής νευροδιαβιβαστικών ουσιών, ορμονών, με ανοσολογική ιδιότητα και ικανότητα ελέγχου του πολλαπλασιασμού των παθογόνων μικροβίων. Αυτό το σύστημα όταν δεν είναι σε ισορροπία μπορεί να προκαλέσει διαταραχές, όπως λοιμώξεις, πολλαπλασιασμό μυκήτων και παραγώγων, τοξικότητα στο αίμα, μείωση της ανοσοποιητικής απάντησης του οργανισμού, μη κατάλληλη απομάκρυνση τοξικών ουσιών, κίνδυνο καρκινογένεσης, διαταραχές ακόμα και στον ψυχισμό. Δυσλειτουργικές διαταραχές όπως σπαστική κολίτιδα, ευερεθιστότητα, κεφαλαλγίες, αλλεργιες,  μπορεί επίσης να είναι συμπτώματα της παθολογικής τοξίνωσης του γαστρεντερικού σωλήνα και επομένως μια προσεκτική και κατάλληλης χρονικής διάρκειας διατροφική αποτοξίνωση, με ταυτόχρονη λήψη ειδικών συμπληρωμάτων, που στόχο έχουν την ρύθμιση του pH, την αποβολή των παρασίτων, των μυκήτων και την αποκατάσταση της ομαλής χλωρίδας του εντέρου (85% ωφέλιμα και 15% βλαβερά μικρόβια) μπορούν να ομαλοποιήσουν την εντερική λειτουργία. Το αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας είναι η βελτίωση της ποιότητας του αίματος, το αίσθημα της ευεξίας, η απώλειας σωματικού βάρους, η ισχυροποίηση του ανοσολογικού συστήματος, η αύξηση της πνευματικής απόδοσης, η βελτίωση της ψυχικής και συναισθηματικής υγείας, η ενίσχυση της ζωτικότητας, η εξαφάνιση των τροφικών δυσανεξιών και πιθανότατα των αλλεργιών. Αυτό προϋποθέτει ότι το άτομο σταδιακά και με υπομονή θα ακολουθήσει την τρίτη φάση, όπου γίνεται η διατροφική επανένταξη των διαφόρων ειδών τροφών, με έναν σοφά ρυθμιζόμενο και διαδοχικό τρόπο. Στόχος είναι η σταθεροποίηση και περαιτέρω βελτίωση της υγείας του ατόμου με απώτερο σκοπό την καταπολέμηση οποιασδήποτε φλεγμονώδους διεργασίας στον οργανισμό, την ανανέωση, την αντιγήρανση και τη μακροζωία. Αυτά βέβαια είναι γενικά πλαίσια, η κάθε περίπτωση μελετάται επιμέρους, προσδιορίζεται το κατάλληλο προφίλ, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα αποτοξίνωσης και ένα διατροφικό πλάνο ειδικό για τον κάθε ασθενή. Εκτελείται ειδικό διατροφικό πρόγραμμα για περιπτώσεις όπως:

 • ΥπεροιστρογοναιμίαΟρμονικές διαταραχές
 • Κατακράτηση υγρών
 • Ρευματοπάθειες
 • Παχυσαρκία
 • Νεοπλασίες
 • Αρθρίτιδες
 • Αλλεργίες
 • Ψυχοσωματικά νοσήματα
 • Εντερικές διαταραχές
 • Αιμορροϊδοπάθεια
 • Χολοκυστοπάθεια
 • Ηπατική δυσλειτουργία
 • Γαστρίτιδα – Έλκος
 • Χρόνιες λοιμώξεις
 • Χρόνιες φλεγμονές
 • Διαβήτης τύπου 2

Στην όλη διεργασία σημαντικό ρόλο παίζει η χρήση ενδεδειγμένων αφεψημάτων από συνδυασμό βοτάνων, έτσι ώστε να παροχετεύονται όλα τα συστήματα. Η επιλογή της βοτανοθεραπείας γίνεται με βάση τα ιδιαίτερα προβλήματα του ασθενούς και με ειδική κλινική εξέταση, όπου διαπιστώνεται πού και σε ποιο σύστημα υπάρχει δυσλειτουργία και μειωμένη παροχέτευση του οργανισμού. Συνταγογράφοντας την ειδική φυτοθεραπεία αποκαθίστανται οι δυσλειτουργίες ως προς τη δυνατότητα του σώματος να αποβάλει τις τοξίνες.

  VIDEO

  ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτερα – Πεμπτη 5:00μμ – 8:00μμ

  2107517837 – 6937066638

 ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ

Κλείστε Ραντεβού

Το Ιατρείο μας λειτουργεί στο Παλαιό Φάληρο στην οδό Aχιλλέως 7-9 (απέναντι απο την στάση Μουσών του τραμ).
TK 17562, Τηλέφωνο: 2107517837-6937066638