Βελονισμός και διακοπή καπνίσματος

Βελονισμός και διακοπή καπνίσματος 2017-10-02T12:36:37+00:00

Project Description

Βελονισμός και διακοπή καπνίσματος

Ο βελονισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την διακοπή του καπνίσματος στους ανθρώπους που έχουν αποφασίσει να κόψουν το τσιγάρο. Η ένδειξη θεραπείας με βελονισμό μπορεί να απευθύνεται στους ασθενείς που έχουν εξάρτηση και θέλουν να βοηθηθούν, ώστε η διακοπή να γίνει με πιο ανώδυνο και εύκολο τρόπο. Έτσι μπορεί να αποφευχθεί η εμφάνιση συνδρόμου στέρησης, το οποίο προκαλεί η χρόνια χρήση του καπνού, εξαιτίας της περιεκτικότητάς του σε νικοτίνη. Η νικοτίνη είναι ένα αλκαλοειδές ψυχοτρόπο, που εκτός από ευχαρίστηση προκαλεί και εξάρτηση, καθώς και παρενέργειες πολλές φορές σοβαρές για την υγεία του ανθρώπου, έτσι ώστε να επιβάλλεται η διακοπή του καπνίσματος σε ασθενείς με νόσους όπως υπέρταση, καρδιοπάθειες, έμφραγμα μυοκαρδίου, αρτηριοσκλήρυνση, αποφρακτική αρτηριοπάθεια και θρομβώσεις.

Συνήθως η διακοπή του καπνίσματος χωρίς βοήθεια μπορεί να προκαλέσει σοβαρές νευροφυτικές διαταραχές εξαιτίας της μακροχρόνιας χρήσης του καπνού, γι’ αυτό το λόγο, προτείνουμε τη χρήση του βελονισμού, ο οποίος βοηθάει ώστε να μειώνονται οι παρενέργειες της απότομης παύσης του. Με τη βοήθεια του βελονισμού αντιμετωπίζονται επιτυχώς τα εξής:

  • Σύνδρομο στέρησης
  • Διαταραχές ύπνου
  • Διαταραχές της όρεξης
  • Διαταραχές αρτηριακής πίεσης
  • Άγχος
  • Ευερεθιστότητα
  • Εφίδρωση
  • Μυϊκοί σπασμοί
  • Διαταραχές κενώσεων

Η μέθοδος βασίζεται στην τοποθέτηση βελονών στις περιοχές του σώματος, όπως τα χέρια και τα πόδια, αλλά και στο αυτί και στο πρόσωπο. Συνήθως γίνεται και ειδικός ωτοβελονισμός, όπου χρησιμοποιούνται οι ημιμόνιμες βελόνες, με τις οποίες ο ασθενής φεύγει από το ιατρείο, έτσι ώστε η διέγερση τους κατά τη διάρκεια της ημέρας να είναι επιβοηθητική. Ο αριθμός των συνεδριών καθορίζεται από το ιστορικό του ασθενούς και από τη χρονιότητα της χρήσης του τσιγάρου.

Η συνήθης διαδικασία είναι τρεις θεραπευτικές συνεδρίες την πρώτη εβδομάδα, δύο τη μεθεπόμενη, και μία την τρίτη εβδομάδα. Όλα βέβαια εξειδικεύονται ανάλογα με την περίπτωση, τις ανάγκες, τις προτεραιότητες και το βαθμό της εξάρτησης του ασθενούς. Δεν ζουν όλοι με όμοιο τρόπο και όμοια ένταση, είτε σωματική είτε συναισθηματική, τις παρενέργειες της διακοπής του καπνίσματος.

Ο βελονισμός έχει επίδραση και στην επιθυμία του καπνίσματος, διότι ενεργοποιούνται ειδικοί υποδοχείς του βλεννογόνου του στόματος και της μύτης, έτσι ώστε να αποκωδικοποιηθούν τα ερεθίσματα, προς το κεντρικό νευρικό σύστημα, τα οποία ο εγκέφαλος ελάμβανε ως επιθυμία και ευχαρίστηση. Επίσης, επεμβαίνουμε ερεθίζοντας σημεία βελονισμού στην περιοχή της μύτης, έτσι ώστε να δημιουργηθεί απέχθεια για τη μυρωδιά του καπνού. Με κατάλληλη βελονιστική επέμβαση αντιμετωπίζεται και η πιθανή επικείμενη αύξηση του σωματικού βάρους, που μπορεί να ακολουθήσει η διακοπή του καπνίσματος, διότι ο οργανισμός ελεύθερος από μία τοξίνη βρίσκει ευκαιρία να μετατρέψει το μεταβολισμό του. Επεμβαίνουμε λοιπόν ωτοβελονιστικά και διατροφικά, ώστε να μη συμβεί αυτό. Επομένως, ο βελονισμός για τις εξαρτήσεις από τη νικοτίνη είναι μια μέθοδος και ένα εργαλείο χωρίς ρίσκο, χωρίς παρενέργειες και χωρίς κινδύνους, ενώ βασίζεται σε μηχανισμούς που χρησιμοποιούν τα σημεία βελονισμού για την αύξηση της θετικής επίδρασης της παραγωγής νευροδιαβιβαστών, όπως οι ενδορφίνες για να μπορέσουν να επιτύχουν το ανάλογο αποτέλεσμα, βοηθώντας και στο φυσικό αλλά και στο συναισθηματικό επίπεδο τον ασθενή να αντιμετωπίσει πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο ανώδυνα μία φάση αλλαγής στη ζωή του χωρίς παρενέργειες.

  VIDEO

  ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτερα – Πεμπτη 5:00μμ – 8:00μμ

  2107517837 – 6937066638

 ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ

Κλείστε Ραντεβού

Το Ιατρείο μας λειτουργεί στο Παλαιό Φάληρο στην οδό Aχιλλέως 7-9 (απέναντι απο την στάση Μουσών του τραμ).
TK 17562, Τηλέφωνο: 2107517837-6937066638