Βελονισμός και παχυσαρκία

Βελονισμός και παχυσαρκία 2017-07-27T14:52:16+00:00

Project Description

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ

Η μέθοδος του βελονισμού είναι εξαιρετικά ωφέλιμη και αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Σκοπός είναι με τη χρήση του βελονισμού να αντιμετωπιστεί:

Το αίσθημα της πείνας, κυρίως αυτής που δεν μπορεί να ελεγχθεί.

Το stress και οι συνέπειές του.

Η ρύθμιση των νευροφυτικών λειτουργιών.

Η μετακίνηση του μεταβολισμού προς ένα πιο ευεργετικό ισοζύγιο ομοιόστασης προς το συμφέρον του οργανισμού.

Η ιδεοψυχαναγκαστική πρόσληψη τροφής, που δε συνάδει με τις πραγματικές μεταβολικές ανάγκες του οργανισμού.

Έχει διαπιστωθεί με διάφορες μεθόδους ότι ο βελονισμός είναι η μόνη μορφή, η οποία επιτρέπει στο ελεγκτικό κέντρο του υποθαλάμου να εγγράψει την απώλεια βάρους σε διάστημα ενός έτους, αντί για των πέντε απαραίτητων χρόνων, που χρειάζεται να μην υπάρχει μεταβολή του βάρους για να αποθηκεύσει ο οργανισμός τη νέα κατάσταση, ώστε να μην υπάρχει τάση του λεγόμενου φαινομένου γιογιό. Έτσι όχι μόνον χάνονται κιλά, αλλά και σταθεροποιείται το βάρος, και επιτυγχάνεται περαιτέρω απώλεια κιλών μετά από εύλογο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να κλειδώνεται συνεχώς η απώλεια του βάρους και να μην επανέρχεται το άτομο στα προηγούμενα κιλά. Αυτό ισχύει βεβαίως εφόσον ακολουθεί τις οδηγίες, κάνει τις απαιτούμενες συνεδρίες, ακολουθεί τις διατροφικές ενδείξεις, χωρίς αυτές να είναι απαγορευτικές και αυστηρές. Το μόνο που χρειάζεται είναι συνεργασία, συνέπεια και προσήλωση στον στόχο.

Ο ασθενής δεν υποφέρει από την πείνα, έχει την ευχαρίστηση να βλέπει ότι μειώνονται οι πόντοι, αισθάνεται ψυχικά και συναισθηματικά καλά, έχει ευχάριστη διάθεση, δεν αισθάνεται σωματική κόπωση, δεν υπάρχει απώλεια μυϊκού ιστού, έτσι ώστε να υπάρχει χαλάρωση του δέρματος και έλλειψη σφριγηλότητας. Συνήθως σε όσους είναι δεκτικοί μπορούμε να εφαρμόσουμε και παράλληλο σύστημα διατροφικής αποτοξίνωσης, έτσι ώστε ταυτόχρονα ο ασθενής να ευεργετηθεί για οποιεσδήποτε άλλες δευτερεύουσες παθολογίες συντρέχουν και τον απασχολούν. Στη θεραπευτική μέθοδο εντάσσεται η ταυτόχρονη θεραπεία με ειδικό ωτοβελονισμό στοχευόμενο για την απώλεια του βάρους και ειδικός κοιλιακός βελονισμός βασιζόμενος σε μια πολύ εξειδικευμένη προσέγγιση και γνώση για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας ως νόσου. Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και ο ασθενής βιώνει μία αναζωογονητική και μοναδική εμπειρία.

VIDEO

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτερα – Πεμπτη 5:00μμ – 8:00μμ

2107517837 – 6937066638

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ

Κλείστε Ραντεβού

Το Ιατρείο μας λειτουργεί στο Παλαιό Φάληρο στην οδό Aχιλλέως 7-9 (απέναντι απο την στάση Μουσών του τραμ).
TK 17562, Τηλέφωνο: 2107517837-6937066638